www.hazretimehdi.com
ana sayfa- site haritası
 
 

 

Hz. Mehdi (a.s.) insanların, artık kendilerini yönetecek tek bir kişi bile bulamayacakları bir dönemde zuhur edecektir



Hişam b. Salim İmam Sadık (a.s)’ın şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir:
"HALKIN TÜM KESİMLERİ İKTİDARA ULAŞMADIKÇA HZ. MEHDİ (A.S.) ZUHUR ETMEYECEKTİR." Böylece hiç kimse "EĞER BİZ EGEMEN OLUP HÜKÜMET KURSAYDIK ADALETLİ DAVRANIRDIK" diyemeyecektir.

(Bihar-ül Envar, c.52, s.244)


Hz. Mehdi (a.s.), zuhur etmeden önce, onun yaşadığı toplumda insanlar kendilerini yönetmeleri için her kesimden birçok kişiyi başlarına geçirmiş ancak aradıkları adaleti, huzuru, esenliği barışı ve güveni toplumda sağlayamamış olacaklardır. Oysa Hz. Mehdi (a.s.) ile birlikte, tüm dünyaya Allah’ın dini ve Kuran ahlakı hakim olacaktır. Hz. Mehdi (a.s.)’nin zuhurundan sonra hiç kimse; "eğer biz egemen olup hükümet kursaydık adaletli davranırdık" iddiasında bulunamayacaklardır. Hz. Mehdi (a.s.), Allah (c.c.)’ün izniyle Kuran ahlakı ve Peygamberimiz (s.a.v.)’in sünnetiyle hükmedecek onun vesilesiyle tüm dünyaya din ahlakının sağladığı adalet, huzur, sevgi ve merhamet ruhu hakim olacaklardır.
 

 
 

ANA SAYFA - SİTE HARİTASI

Yazar Hakkında - Diğer Siteler

Bu sitede yayınlanan tüm materyali, siteyi referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz. www.hazretimehdi.com

TÜRKÇE KURAN-I KERİM - BİZE DESTEK OLUN - HADİS KÖŞESİ