www.hazretimehdi.com
ana sayfa- site haritası
 
 

 

Tüm Peygamberler ve salih Müslümanlar gibi, Hz. Mehdi (a.s.) de inkarcıların tuzak ve iftiralarına maruz kalacaktır



Bazı kişiler, Hz. Mehdi (a.s.)’nin olağanüstü özelliklere sahip bir varlık olacağını; ona tank, top, silah hatta atom bombasının bile etki etmeyeceğini iddia ettiklerinden, hadislerde belirtilen Hz. Mehdi (a.s.)’nin başına gelmesi muhtemel çeşitli zorlukları da görmezden gelmektedirler. Oysa Peygamberimiz (s.a.v.) hadislerinde, Hz. Mehdi’nin peygamberlerle çeşitli benzerliklere sahip olacağını ve onlar gibi çeşitli zorluklarla mücadele edeceğini belirtmiştir. Hz. Mehdi (a.s.) de peygamberler gibi iftiraya uğrayacak, çeşitli güçlükler, iftiralar ve belalarla imtihan edilecek, inkar edenlerin kurdukları tuzaklara karşı göğüs gerecektir. Peygamberimiz (s.a.v.)’dan rivayet edilen hadisler şu şekildedir:
 

İmam Zeyn-ul Abidin aleyhi's-selâm şöyle buyurmuştur:

"BİZİM KAİM'İMİZ (HZ. MEHDİ (A.S.)) İLE ALLAH'IN RESULLERİ ARASINDA BİR TAKIM BENZERLİKLER VARDIR. NUH, İBRAHİM, MUSA, İSA, EYYUB VE MUHAMMED SALLÂ'LLÂHU ALEYHİ VE ALİH PEYGAMBERLERİN HER BİRİ İLE BİR BENZERLİĞİ VARDIR. Nuh ile uzun ömürlü olmasında, İbrahim ile, doğumunun gizli olması ve halktan uzak durmasında; Musa ile, korku hali (Hz. Mehdi'ye yönelik tehlikelerin yoğunluğuyla; öldürme, tuzak kurma, tutuklanma, gözaltına alınma, sürgün gibi her türlü tehlikeyle iç içe olmasıyla) ve gaybette yaşamasında (sürekli gizlenerek yaşamasında); İsa ile halkın onun hakkındaki ihtilafa düşmesi (bir kısım insanların, ‘Hz. Mehdi gelecek’, bir kısımının da ‘gelmeyecek’ demesinde); Eyyub ile, beladan sonra kurtuluşun yetişmesinde (Hz. Mehdi'ye de birçok zorluk, hastalık ve dert gelmesi; ancak aynı Hz. Eyüp gibi Allah'ın rahmetiyle hepsinden kurtulmasıyla); Muhammed sallâ'llâhu aleyhi ve alih ile de kılıçla kıyam etmesinde (Peygamberimiz (s.a.v.)'in kutsal emanetleri olan mübarek sancağı, kılıcı ve hırkasının, Hz. Mehdi'nin yanında olmasıyla), benzerliği vardır."
(Kemal’ud-Din s. 322, 31. babin 3. hadis)

 
İmam Mehdi (Hz. Mehdi (a.s.)), DAVUT PEYGAMBER (A.S.)’İN SAKINMASINA ve EYÜP PEYGAMBER (A.S.)’İN SABRINA sahiptir.
(Kefaayah al-Asar, Sayfa 43)
 
Peygamberlerin tümü çeşitli zorluklar, iftiralar ve hastalıklar ile imtihan edilmiştir. Peygamberlerin tümü, inkar edenlerin baskı ve tuzaklarına maruz kalmış, inkarcılar tarafından öldürülmek istenmiş, kendilerine “büyücü”, hatta “deli” denmiştir. Kendilerine Kuran’ı okuduğu zaman Peygamberimiz (s.a.v.)’e, “O, gerçekten bir delidir” denmiş (Kalem Suresi, 51), Hz. Hud (a.s.)’a “akli bir yetersizlik ve yalancılık” iftirası atılmıştır (Araf Suresi, 66). Hz. Yusuf (a.s.), hiçbir suçu olmamasına rağmen yıllarca hapis yatmış, Hz. Musa (a.s.)’ya “büyücü ve deli” denmiş (Zariyat Suresi, 39), Hz. İbrahim (a.s.), kavmin önde gelenleri tarafından ateşe atılmıştır (Enbiya Suresi, 68). Hz. Mehdi (a.s.) de, Peygamberimiz (s.a.v.)’in rivayetinde belirtildiği gibi, peygamberlerin ve tüm salih Müslümanların yaşadığı zorluklara maruz kalacak, inkarcıların tuzak, fitne ve iftiraları ile mücadele edecek, zorluk ve çile dolu bir yaşantı sürecektir.

Peygamberimiz (s.a.v.)’in hadislerde belirtmiş olduğu Mehdi tanımı bu şekildedir. Rabbimiz’in bir Kutb-u azam olarak görevlendirdiği Hz. Mehdi (a.s.)’yi insanüstü ve meleklere özgü özelliklerle yaratması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Böyle bir ifade hiçbir sahih hadiste de yer almamış, aksine Hz. Mehdi (a.s.) ve yanındaki talebelerinin zorluk, sıkıntı ve çile dolu bir yaşantılarının olacağı, Müslüman oldukları ve din ahlakını yaşadıkları için çoğu insanın onlara karşı bir tavır takınacakları birçok hadisle bildirilmiştir.

 
 

ANA SAYFA - SİTE HARİTASI

Yazar Hakkında - Diğer Siteler

Bu sitede yayınlanan tüm materyali, siteyi referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz. www.hazretimehdi.com

TÜRKÇE KURAN-I KERİM - BİZE DESTEK OLUN - HADİS KÖŞESİ