www.hazretimehdi.com
ana sayfa- site haritası
 
 

 

IŞİD'in Suriye'den çıkıp Irak'a yönelişini Peygamberimiz (sav) bildirmiştir



 

Doğu’dan Gelecek Siyah Bayraklıların Süfyanla Savaşıp Hz. Mehdi’nin İtaatine Girmeleri

(Naim b. Hammad) Saib b. Müseyyeb’den tahric etti. O şöyle dedi. Resullulah (s.a.v.) buyurdu: “DOĞUDAN BENİ ABBAS’A AİT SİYAH BAYRAKLAR ÇIKAR, onlar bir süre devam ettikten sonraa, YİNE DOĞUDAN BU KEZ KÜÇÜK SİYAH BAYRAKLAR ÇIKAR ve EBU SÜFYAN’IN SOYUNDAN BİR ADAMLA SAVAŞARAK MEHDİ’NİN İTAATINA GİRERLER.”
(Celaleddin Suyuti’nin Tasnifinden Hadisler, Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Kahraman Neşriyat Kitabevi, 7.11, 7.11)

 

Hz. Ebu Hüreyre ra dan: 

HOROSAN'DAN SİYAH BAYRAKLILAR ÇIKAR VE İLYA'YA (Kudüs'e) KADAR ÖNLERİNDE BİRŞEY TUTUNAMAZ 

(Ramuzü’l-ehadis  508/4)

 

 

 

Ebû Cafer Muhammed b. Ali el-Bâkır [aleyhisselâm] (Hz. Hüseyin’in oğlu) buyurdu:

Ey Cabir! Yerine oturup, ellerini ve ayaklarını kıpırdatmadan [dinle] ki böylece sana anlatacağım bu alametlere ulaşırsan onların farkına varasın. 

... Dımaşk [Şam] köylerinden Câbiye olarak adlandırılan bir yerde binalar yerle bir olacak; DIMAŞK (ŞAM) CAMİİ’N SAĞ DUVARI YIKILACAK; ... RUM BÖLGESİNDEKİ KARIŞIKLIK İZLEYECEK; TÜRK KARDEŞLER GELEREK ADAYA İNECEKLER; ... harap olacak ilk yer de Şam toprağı olacaktır... Sonra Irak’a doğru hareket etme dışında bir amacı gütmeyecek; ... Bu zaman Horasan (İran) tarafından bayraklar gelecek ve menzilleri hızlı bir şekilde kat edeceklerdir....

Muhammed b. İbrahim Nu’mânî, Kitâbü’l-Gaybe (Tahran, 1397), s.279–282. [İSAM demirbaş no: 016351]

 

 

 
 

ANA SAYFA - SİTE HARİTASI

Yazar Hakkında - Diğer Siteler

Bu sitede yayınlanan tüm materyali, siteyi referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz. www.hazretimehdi.com

TÜRKÇE KURAN-I KERİM - BİZE DESTEK OLUN - HADİS KÖŞESİ