www.hazretimehdi.com
ana sayfa- site haritası
 
 

 

PEYGAMBERİMİZ (SAV) ORTADOĞU'DA MÜSLÜMANLARIN MALLARINI VE CANLARINI TEHDİT EDEN BİR FİTNENİN ÇIKACAĞINI HABER VERMİŞTİR



 

(Müslümanların) Kanları helal sayılacak. (Müslümanların) hem kanları hem malları (ganimet gibi) helal sayılacak. Denizde dalganın çalkantı yaptığı gibi dünyayı çalkalayacaklar. Hiçbir insan sığınak yer bulamayacak. (Bu fitne) Şam’da (Suriyede başlayıp) dolaşacak. Irak’ın tümünü kaplayacak(lar). Arap Yarımadası’nın hepsine eliyle ayağıyla darbeyi vuracak. Dericilerin deriyi çektikleri gibi bütün Ümmet darbe yiyecek, bela gelecek. Bir insan bu fitneye dur diyecek güç bulamayacak. Bir tarafta duracak o tarafı hallettik dediklerinde diğer tarafta başka bir (fitne) patlak vericek.

(Nuaym b. Hammad)

 

İnsanlar, balarılarının beyleri etrafından toplanması gibi, Hz. Mehdi (as)'ın çevresinde toplanırlar. DAHA ÖNCE ZULÜMLE DOLU OLAN DÜNYAYI, HZ. MEHDİ (AS) ADALETLE DOLDURUR. (HZ. MEHDİ (AS)'IN) ADALETİ O DENLİ OLUR Kİ, UYKUDA OLAN BİR KİMSE DAHİ UYANDIRILMAZ VE BİR DAMLA KAN BİLE AKITILMAZ. DÜNYA, ADETA ASR-I SAADET DEVRİNE GERİ DÖNER. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 29)

 

Süfyani Kûfe’ye ulaşğı ve Âli- Muhammed’in yardımcılarını öldürdüğü zaman Mehdi çıkar ve onun bayraktarı Şuayb bin Salih Temimi olur.

(İmam-ı Suyûtî)

 

 

Temim’den Şuayb bin Salih denilen bir adamdır ki, Süfyanî’nin adamlarını hezimete uğratır. Ta Beyt-i Makdis’e iner, Mehdî’nin hakimiyetine zemin hazırlar, ona Şam’dan üçyüz kişi yardım eder, onun hurucuyla Mehdî’ye emrin (vazifenin) teslim edilmesi arasında yetmiş iki ay zaman vardır**.”

( Fetava-i Hadîsiyye, İbn-i Hacer-i Heytemi -42)

 

 

 

 
 

ANA SAYFA - SİTE HARİTASI

Yazar Hakkında - Diğer Siteler

Bu sitede yayınlanan tüm materyali, siteyi referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz. www.hazretimehdi.com

TÜRKÇE KURAN-I KERİM - BİZE DESTEK OLUN - HADİS KÖŞESİ