www.hazretimehdi.com
ana sayfa- site haritası
 
 

 

DECCAL, İNSANLARIN ONUN VARLIĞINI UNUTTUKLARI MÜSLÜMANLARIN DA BAHSİNİ BIRAKTIKLARI BİR ZAMANDA ÇIKAR



Sa’b Bin Cüsame radıyallahu anh dedi ki; “Rasulullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in şöyle buyurduğunu işittim; “İNSANLAR DECCAL’İ UNUTMADIKÇA VE İMAMLAR DA MİNBERLERDE ONDAN BAHSİ TERK ETMEDİKÇE DECCAL MEYDANA ÇıKMAZ.

(Ramuzel-Ehadis, sf. 485)

 

Ebu Hureyre (Radıyellahu anhu) şöyle dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) buyurdu ki: “… Ümmetimden otuza yakın yalancı Deccallar gönderilmedikçe kıyamet kopmaz. Bunlardan herbiri, kendini Allah’ın Resulu zanneder.” (Buhari)

(Müslim, İmaret, 170: Ebu Davud, Fiten, (4252. Hd) Tirmizi, Fiten (2203,2220,2230) 

 

Rasulullah (s.a) şöyle buyurdu: “… Ümmetim içinden zuhur edecek otuz yalancıdan her biri peygamber olduğunu iddia edecek; oysa ben, son peygamber’im. Benden sonra peygamber yok.”

Ebu Davud.

 

Ümmetimden 27 tane yalancı Deccal çıkacak. Onlardan 4'ü kadındır. Ben ise peygamberlerin sonuncusuyum. Benden sonra peygamber yoktur.

Kıyametin büyük alametleri, Deccal'in Çıkışı, Vasıfları Ve Helâkı, RE. 324/6.

 

9-10 Yasa tanımaz adam, her türlü mucizede, yanıltıcı belirtilerle harikalarda ve mahvolanları aldatan her türlü kötülükte sergilenen Şeytan’ın etkinliğiyle gelecek. Mahvolanlar, gerçeği sevmeye ve böylece kurtulmaya yanaşmadıklarından mahvoluyorlar. 11 İşte bu nedenle Tanrı yalana kanmaları için onların üzerine yanıltıcı bir güç gönderiyor. 12 Öyle ki, gerçeğe inanmayan ve kötülükten hoşlananların hepsi yargılansın. 

Pavlustan selaniklilere 2. mektup

 

 
 

ANA SAYFA - SİTE HARİTASI

Yazar Hakkında - Diğer Siteler

Bu sitede yayınlanan tüm materyali, siteyi referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz. www.hazretimehdi.com

TÜRKÇE KURAN-I KERİM - BİZE DESTEK OLUN - HADİS KÖŞESİ